Oude Schouw 6   
8491 MP Oude Schouw (Akkrum)  
0566-652125   
postbus@oudeschouw.nl    

Aangesloten bij maitres de la table.

Home

Geschiedenis

Hotel
Restaurant
Faciliteiten

Mogelijkheden

Arrangementen

Recreatie/Toerisme

Contact

Links

 
 

 

Geniet van onze ambachtelijke keuken!

Private dining
Oftewel huiselijk en intiem dineren in de nautische ambiance van onze bijzondere, exclusieve historische Friesche Waterherberg 'De Oude Schouw' (één van de oudste pleisterplaatsen van Friesland) voor ontvluchters van het gebruikelijke publieke restaurant. Patron cuisinier/sommelier Bram van den Akker en gastvrouw/sommelier Hilly Bloemert verzorgen hier op hun eigen informele wijze uw diner.

Ambachtelijke keuken
Van oudsher beschikt de waterherberg over een vermaarde, ambachtelijke keuken voor bereidingen van hoofdzakelijk klassieke streekproducten,
zoals o.a. scharrelvlees, jagerswild, wilde ganzencarpaccio en voor onze Waterherberg vers gevangen snoekbaars, vers gerookte Sneekermeer-paling enz. Ook informele buffetten of barbecues (afhankelijk van het weer) zijn mogelijk. Nieuwsgierig naar de recepten? Bram deelt ze graag met u in zijn columns op de culinaire website www.culishop.com.  

Terras
In de zomer is het vorstelijk toeven in de comfortabele stoelen op het mooiste terras van Friesland als beroepsvaart en pleziervaart met hun schepen langs ‘’De Oude Schouw’’ varen. De terraskaart biedt u diverse lekkere kleine hapjes, peuzelgerechten en dranken om hier bij mooi weer heerlijk te kunnen genieten.

Ontbijt of lunchpakket
Voor onze hotelgasten verzorgen wij tevens een heerlijk ontbijt en desgewenst een lunchpakket. Informeer naar de mogelijkheden.